Wednesday, June 1, 2016

Windu binti Rindu

Rindu kerhh..

Adehh lame betul tak menulis, rindu betoi. Semenjak perubahan teknologi ni blog bukan lagi ancaman pada pelantar maya yang lain contoh cam frendster la.. Myspace laa.. Paling koman pun facebook dan yang terkini what's up (entah betul ke tak aku eja)

Kalau dulu manusia di sajikan dengan bahan-bahan bacaan bebentuk digital yang berunsur ilmiah, hiburan atau pun merapu entah ape-ape..

Pantang ade posting mesti nak baca dan sangup menungu posting baru dari blogger..

Semejak teknologi ni berkembang ( lebih kurang 6 tahun) manusia dah tak payah nak pikul laptop atau pun bawak CPU atau DESKTOP pegi ke kedai mamak atau umah jiran untuk tumpang signal wifi.. Kalau dulu trend ni memang jadi bende wajib kalau nak bersosial kat alam maya..

Tapi semenjak handphone semakin canggih dan berfungsi mengalahkan laptop.. Semua benda jadi ringkas dan cepat..

Sampai semue bende kalau bole nakk ade kaitan dengan handphone.. (Mujur tak guna application water pass / timbang air untuk cari sudut dinding)

Adeh leceh betul taip guna handphone  ni kah3..

Ni mungkin satu faktor atau sebab ape aku jarang nak menaip dan post kat blog..

Menaip guna keyboard dgn guna hand phone 99% memang jauh bebeza..

Feel dia tak sama dan tak syok langsung..

Aku lebih suka guna laptop atau pc untuk menaip di blog dari merepek ntah ape-ape guna handphone, satu pekara yang aku tengah kawal taip guna handphone ni jangan tersasul taip shortform... Bagi aku bia typo dari shortform kah3..  Ibarat bia poyo tapi cool dari cool tapi poyo hahahhaa..

(Nampak.. Ayat poyo tu pun orang dah tak guna dah... Kah3)

Adehh rase cam baru keluar gue je hahahhaa...

Tapi masa bleh di jimat kan dengan kecekapan pengunaan sesuatu peranti.. Jadi tak perlu lagi nk pikul laptop atau nak mencari wifi.. Jadi satu kerje plak dah nak kehulu hilir usung mende tu..

Tapi dengan handphone sambil beguling pun bole taip tapi kejituan dan kekualitian sesuatu penghasilan tu jadi cam kurang bemutu (cam usha untuk iklas nak menhasil kan sesuatu) sebab nak cepat, mudah dan tak menyusah kan.. Taip aja ape mau taip, dan ade posting.. Hurmm..

Tapi tu la.. Ade lagi ke orang bace blog ??

Hehehehee dapat jugak aku taip panjang lebor malam ni..

Lagi 4 hari dah nak puasa untuk tahun 2016, untuk kesempatan ni aku nk minta maaf kalau ade ape2 yg mengarut, menyusahkan, melalut, atau merepek pada korang smue.. Minta maaf sebelum kite smue menjalani ibadah puasa ek..

Rindu menaip. Kah3

No comments:

Post a Comment